Tags

, , , , , ,

7H33 Borås – Boende. Kanske funderar du på att flytta? Men du vet inte vart? Då kan vi på bloggen 7H33 Borås ge dig 12 goda skäl att flytta till Borås. Efter allmän efterfrågan har bloggen 7H33 Borås beslutat sig att ge ut en tolv-i-topp-lista över saker som vi Boråsare älskar med Borås. Ursprungligen var det tänkt att bli en tio-i-topp-lista, men det var för svårt att utelämna någon av punkterna i listan. Därför blev det en tolv-i-topp-lista.

#1 Boråsare är snälla och Borås Stads politiker är synnerligen kloka och förståndiga.

#2 Borås har Sveriges bästa fotbollslag. Borås har också idrottanläggningar för de flesta idrottsslag.

#3 Borås har Europas bästa Djurpark. Här hittar du en stor savann där djuren får gå fritt med varandra. Elefanter, noshörningar, geparder, lejon, tigrar, björnar, vargar och pingviner är några djurarter du möter på Djurparken.

#4 Boråsare har endast 35 minuters bilresa till en internationell flygplats. Det är en kortare tidsrymd än det tar att flytta sig några kvarter i en storstad under rusningstrafik.

#5 Borås är världsledande på miljöfrågor bland annat med egen biogasproduktion från Boråsarnas hushållssopor som sedan driver stadens lokalbussar.

#6 Borås har mycket för den kulturintresserade. Allt från ett stadsbiliotek med många böcker, ett antal teatergrupper och staden pryds av många skulpturer. Den världsberömda skulpturen av Jim Dine ”Walking to Borås” är en av dem. (Även kallad Pinocchio av Boråsarna)

#7 Borås nöjesliv sprudlar med ett stort utbud av caféer och restauranger och sommarkvällarna på Stora Torget med Torsdagskvällarna lyfter stadens nöjesutbud till världsklass. Dessutom är Torsdagskvällarna gratis. Något vi Boråsare gillar skarpt.

#8 Boråsare kan besöka spännande mässor på Åhaga. Genom att världen kommer till Borås i form av olika mässor, behöver vi Boråsare inte lämna vår stad för att få influenser från andra städer och länder om vi inte vill det.

#9 Borås har Sveriges bästa kläd- och skoshopping i shoppingparadiset Knalleland och i Borås City. Boråsarna är knallar sedan generationer, och kläder – det kan man handla till rätt pris i Borås.

#10 Borås är lagom stort och har en lokaltrafik som Boråsarna älskar. Boråsare kan bo nära naturen och endast ha 5 minuters promenadväg till Borås City.

#11 Borås kan erbjuda spännande och utmanande arbetsplatser med alla fina företag som finns i staden. Borås ligger logistiskt sett ”mitt i Skandinavien” med nästan lika långt avstånd till 3 länders huvudstäder: Stockholm (407 km), Köpenhamn i Danmark (373 km) och Oslo i Norge (352 km)

#12 Borås har en högklassig Högskola som strävar efter Universitetsstatus. Utbildningarna i Borås är i världsklass. Dessutom har Borås mycket bra grundskolor, gymnasieskolor och en förträfflig barnomsorg. Det är dessutom roligt och utvecklande för barn och ungdomar att växa upp i Borås.

Kanske ett besök i Borås nu är på sin plats? Om du inte direkt säger upp din lägenhet eller säljer ditt hus och beställer ett flyttlass med destination Borås, så kan du ju alltid besöka oss och tillbringa en helg på något av våra gästvänliga hotell och lära känna vår underbara stad lite bättre.

Not: Vi vill påpeka att uttalanden och bedömningar gjorda av bloggen 7H33 Borås är högst subjektiva och kan ha påverkats i någon grad av att rekdaktionen för bloggen bor och verkar i Borås Stad. Bloggen 7H33 Borås skriver om Borås Stad och boråsare som bor lever och verkar i staden. Tidigt i våras utsåg bloggen Borås Stad till ”Världens Bästa Stad 2011” (läs mer). Nu är nomineringsperioden öppen för årets nomineringar av städer världen över inför utmärkelsen 2012. (läs mer) Hittills är endast 2 städer nominerade: Borås är på nytt nominerad, Prag i Tjeckien är den andra nominerade staden. Nomineringsperioden är fortsatt öppen fram till sista oktober 2012.