Tags

, , , , , , , , , ,


7H33 Borås – Boråsföretag. Enligt SCB (Statistiska centralbyrån) finns det ca: 476.000 företag i Sverige. 4.829 av dessa har sitt huvudkontor i Borås Stad. 7H33 Borås kommer under juli månad att lyfta fram några av dessa, som kanske inte är så kända, men som har potential att växa och bli riktigt stora nationella företag. Ett sådant företag i Borås är Mediacad, som enligt sin hemsida säger sig vara en visualiseringsbyrå som arbetar med 3d-grafiskt arbete.

På enklare Svenska kan man säga att Mediacad gör bilder av något som ännu inte finns i verkligheten, men som ser ut som om det är fotograferat eller filmat i verkligheten. Lite som specialeffekter i moderna filmer. Bilder, animationer och film produceras i hög kvalité, ofta med fotorealism som huvudmål. Kunder som man hjälpt och som man lyfter fram på sin hemsida är allt från byggföretaget Wäst Bygg, till PEAB och färgföretaget Caparol.

När kameran inte räcker till kan Mediacad måla upp en oväntad, eller förväntad bild. Med ingenjörskunskap inom bygg och maskin finns förståelse och erfarenhet av bygglovshandlingar, material, cad-modeller etc.

Du hittar MediaCad Cgi AB i trevliga ljusa lokaler mitt i Borås tillsammans med reklambyrån Eyeform och IT-företaget Switch-IT på Borås Öfwre Station på Skaraborgsvägen. (Alla bilder i detta blogginlägg utom fotot på Borås Öfwre Station kommer från det digitala ritbordet hos Mediacad)

Advertisements