Tags

, , , , , , , , , ,

7H33 Borås – Weekend. Det är lördag, och vi är i Borås Stad. Solen skiner, det är ca: 18 grader varm i ytvattnet i Viaredssjön, och livet känns alldeles så där bra, som det gör när man kommit underfund med att man är Boråsare, trivs i Borås och är nöjd med det. För första gången på länge var hustrun och undetecknad nere på “stan” igår kväll och upplevde Borås på ett nytt sätt. Sommarvärmen, och uteserveringarna längs med Viskan gav känsla av att vi var någon stans nere vid medelhavet, mer än i det Borås vi bor i. Feststämning och glada människor fyllde Sandwalls plats, och det känndes fint att flanera hand i hand längs med Viskan i den varma sommarkvällen. Borås Tidning rapporterar idag om värmerekord, och det kan nog stämma (läs mer)

Tidigare på fredagkvällen hade vi avnjutit en god måltid på Restaurang Oliven, (stort plus för den improviserade ostbricka som inte fanns på menyn men som trollades fram åt oss) och toppat det med att gå på bio på Filmstaden 2001 där vi såg “Hungergames“. Kanske mer än film för 15-20 åringar än för oss som snart skall fylla 50.

Dagen har handlat om gräsklippning och strandröjning, och snart är det dags att sätta fart mot Boråshallen och helgens RM i Cheerleading. Vi håller våra tummar för alla Boråslag som tävlar och hoppas givetvis på guld. Ikväll blir det Melodifestival, och även här är det guldchans. Sverige och Loreen är enligt Borås Tidning toppfavorit hos spelbolagen för att sopa hem vinsten (läs mer). Även Svenska Dagbladet hyllar Loreen som toppnyhet och skriver att det är en global “snackis” att Loreen skall vinna (läs mer)

Medan vi njuter av både sommar, sol och melodifestival fortsätter väldekonomin att gunga högst väenstligt. Dagens Nyheter rapporterar att en av Spanies fyra störta banker begärt krishjälp med 19 miljarder Euro (mer än 170.000 miljoner kronor eller 170.000.000.000 kronor) av Spanska staten för att inte gå under. (läs mer). Ja, vi får vara glada att vi bor i Borås, och att Sveriges ekonomi är en av de bästa i Europa. Med den sköna känsla önskar vi alla våra läsare en helt underbar helg, och hoppas att ni liksom vi får njuta av vädret och kanske även en vinst i Melodifestivalen.

Advertisements