Tags

, , , , , , , ,

7H33 Borås – Weekend. Så är vi då framme i slutet av april månad år 2012. Våren har gått i arbetets tecken i år. Dels under veckorna, men också under helgerna. Varje lördag allt sedan början av Januari har vår släkt träffats för att gemensamt tömma och städa ur släktens gemensamma samlingsplats i Sandared allt sedan decennier. Och nu går detta projekt mot sitt slut, och en mäklare skall ta över både nycklar och uppdraget att sätta ut Viken till försäljning. Med helger som varit fullt uppbokade, har 4 månader runnit förbi, och nu står vi framför den allra bästa tiden på året.

Maj månad med allt som slår ut i blom, juni med skolavslutningar och midsommarforande, juli med semester, sol och bad, och augusti med varma sommarkvällar då man kan sitta ute sent på altanen och njuta av vackra solnedgångar. Det är de 4 månader som ger oss alla energi och kraft att orka igenom den mörka, regniga och kalla årstiden. Och Borås och alla vi Boråsare har i år mycket trevligt att se fram emot. IF Elfsborg har öppnat årets Allsvenska säsong på ett övertygande sätt, och Sommartorsdagarna i Borås City kommer nog att bli bland de bästa vi upplevt sedan starten. Ledningen för Högskolan i Borås arbetar målmedvetet för att Borås skall få Västsveriges tredje Universitet. Det vore fantastiskt ! (läs mer)

För oss som bor i egna hus, eller har sommarstugor är maj månad den månad då vi besiktigar våra fasader och lägger planen inför semestern. Blir det en resa i år, eller skall fasaden målas om. Eller finns det tid och ork till båda? Caparol skriver på sin blogg att man i år släpper en helt ny fasadfärg som man kallar Intact. Kanske är det den man skall prova på sims och foder i år. (läs mer). För er som vill avvakta med sådana tankar, föreslår vi Valborgsmässofirandet på Stora Torget i Borås Stad måndag 30 April kl 17.30. Borås City utlovar både parad och manskör. Det ni ! (läs mer)

Advertisements