Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7H33 Borås – Fredagsspecial. Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte. Det är namnet på Sverige nya tronföljare och Prinsessa. Hon må vara liten och nyfödd, men har redan fått fler spaltmeter redaktionell text i Sveriges media än många riksdagsmän som suttit i riksdagen under många år. Anledningen? Att Kronprisessan Victora och Prins Daniel gett sin lilla dotter ett namn som orsakat en mediastorm i Sverige. Allt från positiva reaktioner för att kungahuset tagit ett steg in i nutiden, till upprörda känslar från till exempel Herman Lindqvist som tycker att namnet är allt för modernt för en blivande regent, enligt Svenska Dagbladet. (läs mer på SvD)

Aftonbladet går så långt att man skriver “Det låter som en nattklubbsdrottning” (läs mer) Enligt Göteborgs Posten har Statsminister Reinfeldt besikigat och godkänt det lilla flickebarnet (läs mer). Namnet på Sveriges nya prinsessa tillkännagavs i en konselj, alt enligt Dagens Nyheter. Efter det har det skjutits salut på många håll i Sverige. Hela 42 kanonskott har det blivit då det är en kronarvinge som fötts i vårt land (läs mer)

Vår egen Borås Tidning rapporterar att Kungen lyckligt kungjort att “Prinsessan heter Estelle och är väldigt söt”  (läs mer). På ett sätt fantastiskt att media och journalister kan glömma bort ekonomiska krisen i Europa, svält och nöd och bli hysteriska över ett (eller fyra) vackra namn och nästa glömma bort att att vi fått en söt liten flicka till i Sverige på grund av hennes namn. En flicka som skall växa upp för att bli vår och Sveriges drottning en vacker dag.

Stort grattis till Victoria och Daniel säger vi från 7H33 Borås, och hoppas att få se den lilla prinsessan Estelle på besök i Borås Stad många gånger under hennes uppväxt.

Advertisements