Tags

, , , , , ,

7H33 Borås – PT:s Kulturskola. I del 1 och 2 av PT:s kulturskola fick vi lära oss vad som gäller vid besök på kulturbiografer. Dels vad man äter, och dels hur man lämpligen säger efter kulturfilmen. Nu tar vi ytterligare ett steg tillsammans med vår kulturmentor PT. Idag skall vi få goda råd inför besök på en konstutställning.

Lektion 3 – Hur man undviker avslöjande beteenden på konstutställning.

Ett besök på en konstutställning är något av ett examensprov för den som vill smälta in i de kulturella kretsarna. Här kommer ett par säkra tips som hjälper dig att undvika de värsta klavertrampen vad det gäller beteende, klädsel och matvanor.

Beteende: Redan utanför entrén till den kulturella konstutställningen avslöjas den kvasikulturelle besökaren obarmhärtigt. Han ses glatt lämna konsthallen med ett fyrfärgstryck av ett av utställningens huvudnummer i en käck rulle under armen. Hopplöst. Alla typer av souvenirer är för den obildade pöbeln. Inne på konstutställningen undviker den kulturelle noga att titta på de kända mästerverken. Skulle du råka passera ett av mästerverken suckar du uppgivet och säger, lite nasalt, att ”på Tate hade de förstånd att välja bort så vulgära verk” Håll dig till de mest obskyra, små och oansenliga objekten. Stå helt stilla framför något av dessa. Blunda. Sov gärna en stund. Det verkar kulturellt och kontemplativt.

Klädsel: Duffel. Handgjord axelremsväska från tibet. Inget rakvatten! En överseende och lätt irriterad min är klädsamt. Om du har med dig din telefon så se för guds skull till att välja en ringsignal som inte avslöjar ditt okulturella sinne. Ladda gärna hem en inspelning av den kinesiske dissidenten och diktaren Liu Xiaobo. Respekt!

Äta: Inne på utställningen äter du inte. Det gör bara barnfamiljer och obildade. Bananen och limpgröpningen som passade så väl på kulturbion blir här helt fel. Äter gör den kulturelle på Konstutställningens kafé. Croissant så klart och svart kaffe. Rök gärna. Lämna ingen dricks och ställ INTE brickan i diskvagnen. DU är ju kulturen för fanken!

För dig som missat de två tidigare lektionerna så hittar du här (lektion 1) och här (lektion 2)

Advertisements