Tags

, , , , , , , , ,

7H33 Borås – Breaking News. Efter moget övervägande har bloggredaktionen för bloggen “7H33 Borås” beslutat sig för att utse Borås Stad till världens bästa stad, i en egen rankning av världens alla städer. “Det har varit tufft i år, och många hänsyn har behövt vägas in i vår samlade bedömning. Juryn övervägde tidvis att lägga ner årets rankning, inte minst då juryn hamnat i ett dödläge vid bedömning av kulturutbudet i de bedömda städerna, men tillsist kom vi fram till ett enhälligt beslut“, kommenterar en av jurymedlemmarna från 7H33 Borås som deltagit i rankingen.

Borås Stad är – enligt oss på 7H33 Borås – världen bästa stad – en stad som fångat vårt hjärta genom sin ständiga vilja att förändras. Från att varit en mötesplats för kringvandrande Knallar, blev staden ett textilt produktionscentrum i Norden. Vid nedläggningen av textilproduktionen i Sverige genomgick Borås en tuff omställning till fjärrhandels och logistikcentrum i Sverige. Dagens Borås är nu raskt på väg att utvecklas som ledande stad inom både kultur, forskning och för sitt spännande nöjesutbud. Pinocchio, Åhaga, Knalleland, Sommartorsdagar, Konstmuseum, Caféer, Restauranger, Borås Djurpark, Högskolan i Borås, Saltemads Camping och ett flertal välkända företag i kläd- och textilbranschen är något alla Svenskar känner till.

Borås Stad är dessutom framstående inom Idrott och sport till exempel med ett av Sveriges absolut bästa allsvenska fotbollslag IF Elfsborg. Basket, hockey, tennis, skidåkning och boule är andra sporter som Boråsarna gärna utövar, ofta och tillsammans. Det som tillslut fällde avgörande för Borås som årets stad i världen, är det fantastiska samarbetet mellan Boråsarna som i sitt dagliga värv verkar som politiker, inom näringsliv, som kulturarbetare, inom högskola och forskning – och som alla glatt samverkat för att utveckla Borås från ett tråkigt, regnigt ställe där det mesta var stängt på helgerna, någonstans i Västsverige, till dagens klart lysande stjärna som allt mer blivit Sveriges navel – och snart även världens centrum för skulpturvandringar i klassen kortdistans.

Allt detta sätter sammantaget Borås högst på världskartan i nämnda rankning. Borås Stad är den lilla staden, som erbjuder den stora stadens utbud, men med närhet till en fantastisk natur och med tillgång till en internationell flygplats 35 minuter från Borås Stads centrum, där utvecklingen ständigt pågår för att bli bättre, modernare, snabbare, mångkulturellare, roligare och inte minst med ett starkt fokus på att ge Boråsarna fler skulpturer på gator och torg.”

Andra städer som kom med på topplistan, men som i år fick se sig besegrade av Borås är  Chicago, Fredrikshavn, London, Venedig, Las Palmas och Göteborg. (not: bidragen redovisas  utan inbördes ordning) På snudd att ta sig in på topplistan var i år bland annat Bialystok, Felkkefjord, Boston, Tauranga och Vänersborg, men där motiveringarna inte räckte ända fram.

Tyvärr, säger vi till alla er“, avrundar juryn från 7H33 Borås, och önskar slutligen alla andra städer i världen varmt välkomna till Borås för att hämta både inspiration för framtida utveckling och för att “njuta av allt vår stad har att erbjuda i form av kultur, nöje, handel, natur, företagande och forskning och utveckling. Glöm heller inte ett besök på Borås Stadsbibliotek, något underskattad i stadens turistbroschyrer, men ett förmiddagsbesök här kan ge en extra krydda  efter en sen kväll på något av Borås fartiga uteställen“.

Not: Juryn från bloggen 7H33 Borås vill slutligen påpeka att bedömningen i årets ranking är högst subjektiv, och att det inte helt kan uteslutas att juryns rankning kan ha påverkats i någon grad av att hela juryn bor och verkar i Borås Stad.

 

Advertisements