Tags

, , , , , , , , , , , , ,


7H33 Borås – Weekend. Sista söndagen i januari 2012. Inledningsvis vill vi tipsa om nyhetstipset sist i denna weekend special. För din skull som inte vill börja söndagen med att bli upprörd, så valde vi att lägga denna nyhet längst ner i dagens blogg-inlägg, och börjar som vanligt med lite vänligare nyhetstips. I veckan som kommer, går vi in i februari månad. Sportlovsmånaden. Då blir det fullt med aktiviteter i Borås Stad. För dig som vill komma i form inför sportlovet är det mycket sport på gång i Borås. Dels sådan du kan följa som åskådare, men också sådan där du själv kan delta. En aktivitet som är igång just nu är Borås Tennisvecka, där kval i juniorklasserna redan är igång. Huvudtävlingen sker 3-5 februari och finalerna spelas 5 februari i Borås Tennis- och Boulecenter. (läs mer). Näst lördag (4 februari) är det dags för Klassikerskidan 2012 – Boråsklassikern, 30 kilometer skidåkning som startar vid Borås Skidstadion vid Ymergården på Brämhult. (läs mer). Samma dag, lördag 4 februari är det också dags för Masters DM i simning på Borås Simarena (läs mer).

Dagens Nyheter fortsätter idag med ekonomitips för vanligt folk. Idag med en ny artikel om som handlar om hur man kan tänka när det gäller amortering av bolån som ett alternativt sätt att spara istället för att samla pengar på ett bankkonto. (läs mer). DN har också en artikel som uppmärksammats extremt mycket inom sociala medier så som på twitter och på facebook (825 rekommendationer), som handlar om en ny kanadensiskt stuide i psykologi som antyder att man personer som är rasister och fördomsfulla kanske helt enkelt är korkade (läs mer). Svenska Dagbladet har två artiklar som vi idag tar med i vår weekend special. Den ena handlar om hur man kan avsluta e-mail på ett trevlig sätt med tips på avslutningsfraser som gör att läsaren blir gladare än med ett enkelt Mvh (läs mer). Den andra handlar om att facebook sannolikt skall bli ett börsbolag och lämna in ansökan för börsnotering i veckan som kommer (läs mer)

Avslutningsvis så vill vi uppmärksamma våra läsare på en artikel i dagens Borås Tidning. Även om vi på 7H33 Borås ständigt söker snälla nyheter, så skall vi idag göra ett avsteg och tipsa om en artikel som handlar om hur pengar vi betalar för vård och omsorg istället via privata vårdföretag blir använda som löner och kapitalutdelningar, där ägarna i artikeln “deklarerade för tjänst- och kapitalinkomster på mellan 51 och 77 miljoner vardera 2008“. När vi läste detta satte vi morgonkaffet i halsen. Det är ju helt horribla belopp. En normal arbetare som tjänar 22.000 kronor i månaden måste arbeta 189 år för att få ihop 50 miljoner i lön. Hur detta kan få fortsätta är helt obegripligt. Vi på redaktionen för 7H33 Borås sträcker oss så lång att vi tycker att med dessa avarter, så borde vi omvärdera beslut om privatisering för verksamheter som tidigare funnits i statlig, landstings- och kommunal regi, och försäkra oss om att våra skattepengar och avgifter vi betalar för till exempel vård och omsorg också används till detta och inte för att göra ett fåtal personer förmögna. (läs mer). Detta är en fråga våra politiker borde ta på högsta allvar, fler av dem har inte långt kvar till ålderdom och pension, och då är frågan högst verklig även för dem.

Advertisements