Tags

, , ,

7H33 Borås – Topplista. Med feber och influensa i kroppen är det så dags att dra igång 7H33 Borås egen topplista. Alla skall ju förr eller senare göra listor, och nu är turen kommen till 7H33 Borås. Vår första lista handlar om vår kära stad – Borås. Listan kallar vi därför 5 bra saker med Borås.

1. Lagom stort
Borås är en lagom stor stad. Ingen storstad, ingen små stad. Nej, lagom. Lagom stor för att det skall finnas bra service, stort utbud av både varor och tjänster, men inte så stort att vi blivit stressade storstadsbor som inte bryr oss om varandra. Borås City är också lagom stort. Gågator, butiker, caféer och restauranger ligger samlat där man kan förflytta sig utan en massa rödljus och faktiskt kan promenera och inte behöva åka från ena sidan av centrum till andra.

2. Närhet till omvärlden
Vi ligger “rätt” i Sverige. Det är ungefär lika långt till Köpenhamn, Stockholm och Oslo från Borås. Vi har nära till Landvetters flygplats och nära till Göteborg och havet. Borås är det bästa stället i Sverige att lägga till exempel ett lager som skall serva Danmark, Norge och Sverige. Man skulle kunna säga att Borås är Sveriges och Skandinaviens Navel.

3. Utbildning
Med högskolan i Borås, så kan man faktiskt leva hela sitt liv i Borås. Grundskola, gymnasium och högskola för den som vill läsa vidare, utan att behöva byta stad. Högskolan drar också in nya intryck och ny kunskap till vår stad.

4. Leva & Bo
Man kan välja att leva och bo centralt, eller utanför stan utan att behöva tänka allt för mycket på restider till och från sitt jobb. Då vi inte har köer så som i Göteborg/Stockholm, gör det att även om man väljer att bo i Borgstena, Fristad, Sandared, Sexdrega – ända har kortare tid till jobbet än vad en Göteborgare har som skall passera Tingstadstunneln på morgonen. Det gör också att vi Boråsare har nära till naturen – oavsett om vi bor i City eller utanför. Vi kan kort och gott i står utsträckning själva välja var vi skall bo, oavsett vart vi befinner oss på dagarna – utan att behöva tillbringa 3 timmar om dagen i bil eller tåg/buss/tunnelbana

5. Boråsare är snälla
Det som till syvene och sist gör Borås till kanske Sveriges eller världens bästa stad – är ju alla Boråsarna som bor i staden. Utan Boråsarna hade det ju bara varit en massa hus och vägar. Boråsarna är framför allt snälla, och även om Stockholmare kanske är häftiga, och Göteborgare roliga, så är ju snälla människor något som är ett mycket stort plus när det handlar om att leva ett liv tillsammans med andra.

PS: Vi påminner om att kriterierna för våra bedömningar är högst subjektiva och att det inte finns någon exakt vetenskap över hur bedömning eller omdömen tas fram, utan det handlar om personligt tycke och smak. Att dessutom våga sig på att göra en topplista med feber i kroppen, kan ju öka spänning ytterligare, och gör också att listans kvalitativa innehåll kan ifrågasättas än mer.
Advertisements