Tags

, , , , , , , , , , , ,


7H33 Borås – Teknik. En långpromenad kan kombineras med senaste teknik. Om man har en iPhone 4, så kan man tillexempel ladda ner följande appar för att få ännu mer behållning av en långpromenad i skog och mark. SportsTracker är en app som med hjälp av GPS loggar din långpromenad. Man kan givetvis använda den för löpning, cykling och andra friluftaktiviteter också. Ställ in Activity på “walking” – och sätt igång med start när du börjar gå. När du är klar får du reda på sträcka, tid, medelfart, hur mycket du förbränt samt även en karta som visar sträckningen på din aktivitet.

Du kan enkelt spara dina träningsrundor, för att senare ta fram dem, för att se hur rundan gick. (Denna app får betyget 5/5 “Kanonbra“). Om du dessutom, liksom redaktören för 7H33 Borås är förtjust i fotografering, så finns det en uppsjö med spännande foto-appar att ladda ner. Efter att provat ett antal sådana, har vi på 7H33 Borås fastnat för två appar.

Dels PRO HDR, som tar två bilder av samma motiv, där den ena bilden är underexponerad, och den andra överexponerad, och sedan slår appen automatiskt ihop bilderna till en bild. Då kan man få ett fint ljus på både för- och bakgrund i bilden (bilden ovan). Man måste dock hålla iPhonen mycket stilla mellan exponeringarna för att undvika suddighet i den färdiga bilden, så som den som kan märkas i fotot nedan.

Den andra fotoappen är Camera+, där man dels får en fantastiskt bra kamera, men också en uppsjö med bildredigeringsverktyg (som slår dom som finns i PRO HDR med hästlängder). Man kan redigera, beskära, lägga till effekter och lägga till ramar till sina fotografier. Båda dessa appar får betyget “Världsklass” av oss på 7H33 Borås. Efter att funnit dessa båda appar har våra Nikon kameror blivit liggande hemma, och istället är det iPhonen som tas med ut på naturpromenader. Bilderna i dagens foto-reportage är tagna i trakterna kring Nymans Ängar i Sandared i Borås. Med detta önskar vi alla Boråsare en härlig söndag, och har du ännu inte varit ute på långpromenad, så är det inte försent. Vädret är härligt och luften är frisk.

(Lästips: andra bloggar om )

Advertisements