Tags

, , , , , ,


7H33 Borås – Funderingar. Vi Svenskar har köpt semesterresor som aldrig förr under mellandagarna. Allt enligt Borås Tidning som skriver att vi tydligen vill åka till Turkiet, Kreta, Mallorca och Cypern och att en viss resebyrå har sålt +39 procent fler resor i år jämfört med förra året under just mellandagarna. (läs mer). Men varför vill vi bort, när vi har det så vackert här hemma? Sannolikt är det för att komma bort från dagliga krav och få koppla av.

Men vi glömmer lätt hur irriterande det kan vara på flygplatser, väntan på turistbussen som skall ta oss till hotellet, och väntan på att få nyckel till det egna rummet på hotellet, för att irriterat upptäcka att vi inte alls fått den havsutsikt vi betalt för. Vi utsätter oss för allt detta, när vi istället skulle kunna stanna hemma, och tillbringa sommaren vid badplatserna i Sjömarken och Sandared vid Viaredssjöns fantastiska sandstränder.

Wikipedia skriver bland annat följande om Viaredssjön: “Viaredssjön är en 4 km² stor sjö som ligger vid Viared i Borås. Sjön sträcker sig från Viared, över Sjömarken till Hultafors. Vattnet är förhållandevis klart. I sjön finns abborre, braxen, gädda, gös, mört, sik, sutare och ål. Har man tur kan man få se storlommen som häckar i sjön.” (läs mer). Kanske inte material för en turistbroschyr.

Vi på 7H33 Borås skulle beskriva Viaredssjön enligt följande: “Viaredssjön vid Borås Stad, är en av världens vackraste sjöar. Det klara vattnet och de långgrunda sandstränderna i Sjömarken och Sandared håller yppersta världsklass. Det är rent och snyggt, och har man tur kan man köpa glass i Sandared under semestertider. Viaredssjön bjuder också på rika naturupplevelser. Både fågelskådare, naturfotografer och fritidsfiskare har upplevelser utöver det förväntade att se fram emot då man börjar utforska sjöns alla dolda skatter. En vandring runt sjön med massäck är en fritidsupplevelse utöver det vanliga.Viaredssjön får betygetVärldsklass” av 7H33 Borås. För er Boråsare som ännu inte upptäckt Viaredssjön – vik av tid nästa sommar och upptäck en naturskön pärla som ligger i din hemkommun. PS: Samtliga fotografier i detta blogginlägg är tagna vid Viaredssjöns stränder.

Advertisements