Tags

, , , , , , , ,


7H33 Borås – Breaking News. Tänk om du fick besök av Anders Zorn hemma hos dig. Hur skulle du reagera då?. Zorn, sedan länge bortgången och nu lyft till skyarna av både konstmuseer, kritiker och kännare. Vem är då den man som heter Tony Warren som klev in på 7H33 Borås redaktion häromdagen?
Tony Alan Warren, född i Düsseldorf i Tyskland 1961. Fadern amerikan och modern svenska. Förutom sin uppväxt i Sverige, rest och bott i stora delar av världen som bl a Asien, USA och Europa.  Kunnandet uppnått efter åratal av måleri, studier, hårt arbete i atljén och hämtande inspiration och lärdom från både andra konstnärer inklusive de stora mästarna samt fyra års studier på School of Representational Art i Chicago, USA. En nutida konstnär och målare som målar porträtt, stilleben och landskap.
Tony Warren utför sina konstverk med skiktmåleri i klassisk teknik. Motiven är främst tidlösa figurativa målningar med porträttmåleriets form, men även psykologiskt inträngande porträtt och stilleben. Genom att förena det klassiska måleriet med det moderna från 1900-talet skapar Tony Warren ett beskrivande måleri med det bästa från två världar.

På samma sätt som Rembrandt och Zorn skapade sina konstverk, så arbetar också Tony Warren idag. Därför är berättelsen bakom konstverket, ljus, tid, rum och omgivning helt avgörande för hur konstnären Warren påbörjar sin skapande process. Och när han påbörjat den så är det mycket arbete innan den är klar. Klassiskt måleri är inget som görs snabbt, utan som kräver både mycket arbete och stort tekniskt kunnande. Detta kombinerat med en enorm talang gör Warren till en stor konstnär.

Denne konstnär som börjar få ett allt starkare band till Borås, är det idag få som känner till, men bland dem,  många som beundrar dennes verk. Att få dricka kaffe med Warren, var en av veckans stora höjdpunkter för redaktionen på 7H33 Borås. Läs mer om Tony Warren (klicka här)

Advertisements