Tags

, , , , , , ,

7H33 Borås – Tipsar. Idag har 7H33 Borås varit på studiebesök i Göteborg en färgfabrik. Närmare bestämt hos Caparol Färg i Göteborg.

Caparol är ett familjeägt färgföretag som funnits i många år i Sverige, och som dessutom har egen fabrik och utveckling i Sverige. Caparol är Europas 3:e största färgtillverkare. Deras produkter av hög kvalitet används över stora delar av världen, och dessutom i och på många världsberömda byggnader. Mest känt är Caparol för sina fasadfärger. Färger på putshus är man ansedd som en av världens främsta på, och här finns till exempel produkter som Amphisilan som håller fasaden både skyddad, och ren från smuts, över åren.


Under 2011 har Caparol som första färgföretag i världen utvecklat och börjat sälja en motsvarande färg för träfasader som man kallar för Caparol Carat. För oss Boråsare är Caparol välkänt, då dom har en färgbutik i Knalleland (färgbutik i Borås – klicka här) och även säljer sina produkter i Dalsjöfors hos Jonas i Interiörhuset i Dalsjöfors. (Dalsjöfors – klicka här).  Vi tackar vännerna på Caparol för en intressant och trevlig dag och en mycket god lunch. För dig som är intresserad av att veta mer om Caparol så har dom ett pressrum med massvis med spännande information på mynewsdesk och även länkar till hemsida, facebook, youtube mm. (läs mer – klicka här)

Advertisements