Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

7H33 Borås – Partyrapport. Igår avslutades 2 succédagar (handelskammardagarna) med Västsvenska Handelskammarens galamiddag på ett fantastiskt 350 års kalas med drygt 700 festdeltagare festklädda i allt från långklänningar och smoking till kilt. Alla bidrog till en festlig partystämning. 7H33 Borås reportageteam var självklart på plats med både reporter och fotograf för att följa festligheterna.

För 350 år sedan bildades det Köp- och Handelsgille i Göteborg, som idag är Västsvenska Handelskammaren.

Redan år 1661 insåg man värdet av att satsa på handel, kompetens, nätverk och infrastruktur. Än idag är detta de högst prioriterade nyckelfaktorerna för att Västsverige ska kunna utvecklas till en region i världsklass. Glaskonstnären Bertil Vallien hade en fantastisk utställning och medverkade själv under hela festligheten. Vallien hade också dagen till ära gjort konstverk som utgjorde priser till företagare i Västverige som hyllades under festen. Uppträdde gjorde bland annat Timo Räisänen som dessutom var konferencier tillsammans med Ebba von Sydow. Bland övriga artister kan nämnas Malena Lazlo som sjöng helt underbart. Musiken levererades av helt fantastiska GWO Göteborg Wind Orchestra. Handelskammarens VD Johan Trouvé och styrelseorförande Finn Johnsson talade och delade ut priser under kvällen, och båda satte siktet framåt med stort engagemang för ytterligare 350 framgångsrika år för medlemmarna i Västsvenska Handelskammaren.  I vimlet under kalaset syntes flera kända Boråsare, en av dem Handelskammarens vice ordförande Gunnar Ryman.

En kväll och fest som kommer att talas om sannolikt fram till Handelskammarens 700 års jubileum. Betyget för festen kan inte bli annat än full pott med betyget 5/5 och omdömet “kanonbra

Advertisements