Tags

, , , , , , , ,

7H33 Borås – Weekend. Idag börjar Weekend redan på fredag kväll i 7H33 Borås. Detta då media idag har mycket läsning som växlar mellan stort och smått. (Idag har alla journalister haft en hektisk dag). Främst handlar det om svensk politik och svenska politiker. Om Håkan Juholt skrivs det just nu spaltkilometer.

I vår egen Borås Tidning har Katarina Larsson skrivit en välformulerad lördagskrönika som heter “Juholt och grannarna i Västertorp” som kommer i den tryckta tidningen imorgon, men som redan nu kan läsas på nätet. (klicka här). Det är alltså inte endast 7H33 Borås som börjar helgen redan idag. Partiledardebatten på Söndag i SVT ser ut att bli en annorlunda upplevelse, då både S och V hoppat av debatten under dagen, med angiven orsak att man tvingas stå på fel sida om debattbordet. På Dagens Nyheter kommenteras detta, och vår statsminister Fredrik Reinfeldt avrundar med “Jag har sett fram mot den här debatten….Jag kommer, om jag får” (läs mer – klicka här). Erik Laakso på Svenska Dagbladet försvarar i en debattartikel i sin tur avhoppet som förståeligt och trissar upp stämningen inför söndagens debatt med “en falsk och rumphuggen debatt på söndag” (läs mer – klicka här). I samma tidning har man starkt fokus på redan nämnda Juholt som bestämt säger “jag har inte haft koll på de regler som finns och det är jag ledsen för” (läs mer – klicka här).

Dagens riktigt läsvärda artikel hittade vi i Dagens Nyheter och den heter “När alla beter sig som idioter” och handlar om hur vi människor reagerar och beter oss då vi blir extremt stressade. Till exempel om vår arbetsplats drabbas av nedskärningar, eller vi arbetar under extrem press och stress. Den bör dock endast läsas på egen risk, vetandes att Astrid Boisen som figurerar i artikeln då hon läste om stressymptom och beteende, insåg att hon själv befann sig mitt i en sådan situation, och sade upp sig från sitt jobb. (läs mer – klicka här).

En av dagens stora “riktiga” nyheter i Borås Tidning, som tyvärr druknat i mediabruset kring hyresskandaler och avhopp från debatter, är givetvis att det idag blev känt att Nobels fredspris 2011 tilldelas till Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee och Tawakkul Karman som samtliga verkat för “ickevåldskamp för kvinnors säkerhet” i Afrika och arabvärlden. (läs mer – klicka här)

Advertisements