Tags

, , , ,

7H33 Borås – Veckan med Bettan. Under veckan har det inte hänt så mycket, utan har mest vilat upp mig efter mitt lyckade tyska besök,när jag inte varit skolan. När jag har tagit det lugnt har jag passat på att på nytt börja spela det bästa spelet som någonsin gjorts, ”The Legend of Zelda : Ocarina of Time”. “Ocarina of Time” är det femte spelet som getts ut i den kända ”The Legend of Zelda – serien” och kom på plats 5 utav 50 i Guinness World Records 2009: Gamer’s Edition! Dom första Zelda spelet gjordes till Nintendo 64 konsolen och släpptes redan år 1998 (för 13 år sedan).

Om man förklarar handlingen kortfattat från Ocarina of Time, handlar det om en liten pojke som heter Link. Han bor i en skog som heter Kokiri forest och en dag blir han kallad av ett förtrollat träd som heter The Great Deku Tree. Han får då reda på att han är menat för något stort, precis innan trädet dör. Han tar sig därefter till ett slott där princessan Zelda väntar på honom – och det är då hans resa börjar. Zelda blir kidnappad av den onda Ganondorf som vill ta över världen och Link åldras först sju år och sedan påbörjar han sin resa för att rädda Zelda och världen.

Bakom den grymma histoiren i spelet ligger Shigeru Miyamoto som är en av världens största spelregissörer. Utöver Zelda spelen har han bland annat också skapat spelen Donkey Kong och Super Mario. Det har nyligen också kommit ut en ny version av ”The Legend of Zelda: Ocarina of Time” till den nya handkonsolen Nintendo 3Ds – har hört att det ska vara riktigt bra gjord! Så om du har tid över föreslår jag att börja spela Ocarina of time. You won’t regret it!” The Legend of Zelda: Ocarina of Time” får “Kanonbra” 5/5 i betyg! Finns inget bättre spel. // Bettan

Advertisements