Tags

, , , , , ,

7H33 Borås – Veckan med Bettan.  I veckan har Borås Stad kryllat av 40 stycken nyfikna utbytesstudenter från Espelkamp i Tyskland. De har alla fått bo hemma hos vars sin Boråsare och fått uppleva staden Borås.

Jag var en av dem som fick ta emot en tysk, vilket var en riktigt rolig upplevelse. Tyskarna uppskattade verkligen Borås, speciellt skolan som de fick besöka och det var Bäckängsgymnasiet. Ifall man jämför skolan i Sverige mot Tyskland har dom ett mycket striktare skolsystem än vad vi har, det är därför de gillade vår skola så mycket.

De gillade också “stan” i Borås som ni ser på bilden (vi är på Österlånggatan i Borås). Tjejerna shoppade mycket och gick på fik och killarna gick sakta efter, eller kollade på skulpturer.

Vi gjorde också andra aktiviteter så som att ha tävling ”Svenskarna VS Tyskarna”. Svenskarna vann! Sedan var vi i Göteborg och kollade på älgar i slottskogen och var på Laserdome i Borås som blev riktig uppskattat. Nu efter att haft en tysk hemma längtar jag tills jag själv ska få åka ner till Tyskland om ett år och vara med i deras vardagsliv!

Deras besök får 5/5, alltså kanonbra! Kunde nog inte blivit bättre! // Bettan

Advertisements