Tags

, , , ,

7H33 Borås – Tipsar I samband med I samband med Kommunstyrelsens möte på måndag avtäcktes porträttet av Ulrik Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande 2007-2010. Borås Stad bjöd in pressen via en pressrelease till den officiella avtäckningen som skedde måndagen den 19 september kl 15.00 på plan 3.5 i Stadshuset, Kungsgatan 55 i Borås. (läs mer i Borås Stads pressrelease). Ulrik Nilsson sitter idag i riksdagen för Moderata samlingspartiet på plats 340, och medverkar som suppleant i både Konstitutionsutskottet och Utriksutskottet, allt enligt Riksdagens hemsida (Läs mer – klicka här)

Konstnären Björn Bergsten har målat porträttet. Konstnären Björn Bergsten, är född 1965 i Tranemo. Bergsten utbildades vid Konsthögskolan i Stockholm 1991-1996, och har utfört en del offentliga verk på uppdrag av statens konstråd. Läs mer om konstnären på Wikipedia (klicka här)

Wikipedia skriver om Ulrik Nilsson: “Ulrik Nilsson, född 1963, är en svensk politiker (moderat), bosatt i stadsdelen Brämhult i Borås och uppvuxen i Svenljunga. Han är var 2007-2010 kommunstyrelsens ordförande i Borås Stad. Efter moderaternas framgångar i riksdagsvalet 2010 blev Nilsson riksdagsledamot. Nilsson är i riksdagen partiets förste ersättare i utrikesutskottet. Nilsson började sina politiska bana i Svenljunga kommunfullmäktige på 1980-talet. Han var andre vice ordförande för Moderata Ungdomsförbundet samtidigt som Fredrik Reinfeldt var ordförande. Mellan 1998 och 2006 var Nilsson regionråd i Västra Götalandsregionen. Som kommunstyrelseordförande har Nilsson bland annat engagerat sig i frågor om infrastruktur, framförallt rörande Götalandsbanans dragning genom Borås och utbyggnation av Riksväg 27.” (läs mer på Wikipedia – klicka här)

Advertisements