Tags

, , , , , ,

7H33 Borås – Weekend. Är du också trött på att mötas av elände, skandaler, olyckor och krig i morgontidningarna, och känner du att du saknar inslag av mer goda nyheter? Det finns faktiskt en tidning som enbart skriver om goda nyheter och positiva händelser. Det är tidningen Goda Nyheter(GN) . “GN fokuserar enbart på positiva händelser och företeelser. Syftet med tidningens inriktning är att utgöra en balans mot de traditionella dagstidningarnas utbud genom att skapa mer uppmärksamhet på just det positiva, som ofta får stå tillbaka för mer spektakulära händelser, som i allmänhet utgörs av olyckor…” (läs mer – klicka här). GN är en västsvensk tidning som primärt bevakar Göteborg med omnejd, bestående av närliggande städer och orter såsom Borås. GN ges ut fyra gånger per år och har ett relativt brett innehåll starkt inriktat på företagande, teknik och miljö men även på människor, hälsa, mat, böcker och utbildning. Läs om Erkki Perssons motiv till att de senaste 20 åren arbetat med att publicera odelat positiva nyheter (klicka här)

I Borås har vi varje dag goda nyheter, även om man ibland måste läsa ganska mycket tråkiga nyheter innan man hittar dem. Ett exempel är resultatlistan för alla de 4.900 löparna som igår genomförde Kretsloppet 2011 i Borås (läs hela resultatlistan – klicka här). “Det var ett fantastiskt lopp att springa” säger Kenyanen Laban Siro som vann Kretsloppet på rekordtiden 31.28 till Borås Tidning (läs mer – klicka här)

Dagens Nyheter rapporterar om en annorlunda händelse som inträffade igår i Israel. “På lördagen klädde drygt tusen israeler av sig och hoppade i Döda havet” Fotografen Spencer Tunick som har som specialitet att fotografera nakna folkmassor på allmänna platser, hade sedan 4 år tillsammans med Israelen Ari Frucht förberett fotograferingen som syftar till att uppmärksamma att Döda havet tyvärr snabbt torkar om inget görs för att förhindra det. Ytterligare en positiv bakomliggande orsak är enligt DN: “– Världen behöver få veta att israeler inte är religiösa extremister” (läs mer på DN – klicka här)

Göteborgs Posten rapporterar idag om en nyhet som slutade lyckligt. “Ett drama med en försvunnen 2,5 år gammal flicka slutade på lördagen lyckligt i Sjöbo. ….60 polismän, polishundar, polishästar och en polishelikopter sattes in i letandet…. Flickan försvann vid 13-tiden och återfanns knappt två timmar senare under en säng av en polishund. – Hon hade krupit in under en säng och gömt sig, säger Helena Ralmark, informatör hos Skånepolisen.” (läs mer – klicka här)

7H33 Borås kan ockå rapportera att Borås Stad i veckan får ytterligare en gratistidning. BoråsKuriren kommer ut till alla Boråsare och företag i hela Borås varje torsdag med start torsdag den 22 september. (läs mer – klicka här).

Advertisements