Tags

, , ,

7H33 Borås – Weekend Solen skiner från en härligt blå himmel. Lördag den 20 augusti har det allaredan hunnit bli. Skolan har dragit igång, och de flesta semestrar är nu avklarade.

I trädgården börjar nyponen och plommonen att få färg, björnbären är mogna, och höstsyrenen står i full blom. Björken har ännu inte börjat gulna, men rönnbären har börjat skifta i en allt djupare orange färg. Det är sommarens sista dagar vi är inne i, och naturen börjar så sakta skifta skepnad inför hösten som snart tagit Borås natur i besittning.Och det är lördag! Gräsklippning, och kaffe på altanen. Senare blir det en travrad tillsammans med grannen, och sannolikt en timmes bastubad innan det är dags att laga något gott att äta.

Det är allt härligt att leva och bo i Borås Stad. En stad som förändrat mycket under de 40 år vi bott här. Från att ansetts som en tråkig industristad, till en levande, mångkulturell handels- och logisitikstad. Caféer, butiker, statyer, högskola och en vilja att utvecklas inom många plan har gjort Borås till kanske en av världens absolut mest topp-rankade städer för att leva och bo i. Det är kanske tur att inte alla i hela världen vet hur bra vi har det i Borås, för då skulle det bli trångt om saligheten, och vi skulle kanske mista den charm som skapas i att vi inte är en stressad storstad. Charmen med att kunna gå ner på stan och känna igen människor, stanna och prata en stund, och känna sig som en del av en större gemenskap. En känsla man inte får i storstäder, där man snarare känner sig mer ensam än i vår “lagomma” stad.

Nej – kaffet behöver värmas på, och sedan är det dags för ett besök i ICA affären, innan dagens travrad skall knåpas ihop. Men innan dess, ett fyrfaldigt leve för allas vårt Borås: hurra, hurra, hurra, hurra !

Advertisements